Информация за хотели, къщи за гости, ресторанти, механи в България
Вилно селище Двореца*** (Holiday Village Palace***)
Балчик
Вили:
- Избънда
- Сюита
- Моара
- Принц Николай
- Залез
- Гутман
ИНФОРМАЦИЯ ГАЛЕРИЯ ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ КОМЕНТАРИ НА КЛИЕНТИ


Архитектурно-парковият комплекс „Двореца“ е една от най-големите забележителности не само на територията Балчик, но и за страната ни. Идеята за изграждането му всъщност е била, за да служи като резиденция на румънската кралица Мария. Построен през 1936 година, той и до днес пази атмосферата и духа, характерни за онова време. Но освен да се разходите и насладите на неговото очарование, тук ще можете дори да се настаните и да прекарате ваканцията си. Уникална ще е възможността да съчетаете приятните мигове и свободното време с всички интересни културни събития, провеждани тук.

Почивката на едно такова забележително място ще е доста нетрадиционен начин да прекарате дните, но в същото време ще е и наистина вълнуващо и незабравимо преживяване.
В самия комплекс изградени са и няколко вили, които били предназначени да подслоняват антуража на кралицата. Днес те сформират уникалното Вилно селище „Двореца“, отличено с цели три звезди.

В селището включени са шест вили, които заедно ще предложат общо дванадесет АПАРТАМЕНТА, както и двадесет и девет ДВОЙНИ СТАИ, готови да подслоняват гости. Обстановката във всяка от тях ще Ви плени. Те ще Ви върнат в онова отминало време, но също така ще Ви предоставят и всички необходими Ви съвременни удобства. Елегантното обзавеждане наистина ще Ви гарантира пълен комфорт.

Вили:

ПРИНЦ НИКОЛАЙ
В тази вила е живял малкият синът на кралицата – Николай. Доста голям е наклона, на който се разполага постройката. Поради тази причина нейната западна част се простира на три етажа, а източната ѝ завършва на един етаж.

ЗАЛЕЗ
Тук е била подслонявана войсковата част, която е охранявала Двореца. Днес постройката, заедно с останалите пет, е пригодена за посрещане на туристи. Сградата се състои от четири апартамента, всеки един от които готов да осигури подслон на четирима души.

ГУТМАН
Вилата носи името на човекът, заел се с довършването на парковия комплекс след смъртта на Жул Жани, а именно – Карол Гурман. Той става и управител на целия комплекс. Самата вила се състои от пет отлично обзаведени двойни стаи. За използване ще имате климатици, както и централно парно отопление.

ИЗБЪНДА
Постройката е решена изцяло в традиционен старобългарски стил. На времето тя е служила на кралицата за телеграф и поща, а също така и за кино. Днес в постройката се помещават общо четиринадесет двойни стаи, както също и два прекрасни апартамента, готови да Ви подслонят.

СЮИТА
Свитата на кралицата е отсядала именно в тази сграда. Днес туристите ще открият тук осем елегантни двойни стаи, както и четири уютни апартамента. Два от тях предлагат настаняване за по четирима души, а другите два са с капацитет по двама души. Помещенията се съставляват от хол и спалня с обща баня.

МОАРА
В превод наименованието на последната вила означава мелница. Всъщност, тя е и една от първите постройки, които са били тук още преди строежа на Двореца. Постройката е единствена по рода си със своите прелестни дървени орнаменти, всеки изработен ръчно. На първия етаж има апартамент, стая, както и доста просторно фоайе за посрещане на гости. Великолепно вътрешно извито стълбище ще Ви отведе до спалня на втория етаж, откъдето се открива и великолепен изглед към морето.

Селището предлага настаняване целогодишно!

За резервации:
0579/ 76 85 4

Заповядайте!

 

Контакти:
гр. Бачик
тел.: 0579 76 854
e-mail:
web: dvoreca.com
GPS координати:
43.403102 N 28.145672 E
Карта в Google Maps
Информация:
Вили:
- Избънда
- Сюита
- Моара
- Принц Николай
- Залез
- Гутман
Атмосфера:
- приятна
Говорими езици:
Български, Английски
Капацитет:
- апартаменти
- вили
- двойни стаи
Брой посещения: 3143
Начало | Общи условия | Реклама | Контакти