Информация за хотели, къщи за гости, ресторанти, механи в България
Хотел Медика - Наречен**** (Medika - Narechen Hotel****)
Нареченски бани
- 3 апартамента
- 27 двойни стаи
- 12 двойни стаи тип спалня
- спа център
- паркинг
- сауна
- турска баня
- парна баня
- детоксикатор

Центърът разполага с добре оборудвани лекарски кабинети, манипулационна, както и зали за физиотерапия и лечебна физкултура.
 
Посетителите на балнеокомплекс „Медика-Наречен” могат да се възползват от многофункционален басейнов сектор с топла вода за индивидуална и групова подводна гимнастика, джакузи и хидромасажни дюзи.
Сектора „Водолечение”, се намира в индивидуална зала на медицинския център. На разположение на нашите гости са  хидромасажни вани за подводно-струев масаж, извършван от квалифицираният ни  екип,  перлени вани, вани за минерални бани, както и калолечение.

На всеки пациент се назначава индивидуална, комплексна  лечебно-оздравителна програма, която включва:
  1. Медицински прегледи от висококвалифициран лекарски екип;
  2. Апаратна физиотерапия и комплекс от упражнения, провеждани от специалист кинезитерапевт.

Основното предимство на балнеокомплекс „Медика-Наречен” е богатата гама от лечебни процедури, които се предлагат в медицинския център към хотела – електролечение, магнитотерапия, лазертерапия, фонофореза и инхалационно лечение, назначени при предварителния лекарски преглед, в сектора по физиотерапия, разположен на 2-я етаж от масивната 5-етажна сграда.

СПА и уелнес секторът ни, е нашата изненада за всички гости на балнеокомплекс „Медика-Наречен”. Тук ще можете да изхвърлите токсините, да освежите и хидратирате кожата си, както и да подобрите своето кръвообръщение и намалите напрежението в мускулите. На Ваше разположение са:
- финландска сауна
- турска баня
- парна баня
- детоксикатор
Нашите специалисти ще Ви предложат изключително голямо разнообразие от класически и лечебни масажи.

Заболяванията, които лекуваме:

1. Заболявания на опорно - двигателен апарат дегенаративни и възпалителни ставни заболявания: гонартроза, коксартроза, спондилартроза, артрити и артропатии, травматични ставни заболявания, дисторзии, луксации, фрактури, посттравматични усложнения контрактури, алгодистрофия, рехабилитация след алопластика, заболявания от пренапрежение: лигаментити, бурсити, тендинити, тендомиозити, миозити, епикондилити, плоскостъпие, сколиоза, кифосколиоза,системни заболявания на съединителната тъкан: ревматоиден артрит, Бехтерев, склеродермия.

2. Заболявания на централна и периферна нервна система: постинсултни хемипарези, плегии увреда на междупрешлените дискове и коренчета увреди на периферни нерви: монопарези, парапарези, плегии мултиплена склероза и др.

3. Заболявания на сърдечно - съдова система: артериална хипертония, ИБС, рехабилитация след прекаран инфаркт на миокарда и кардиохирургични интервенции, варици и увреда на периферните артериални съдове

4. Заболявания на дихателна система: ринити, синуити, фарингити, трахеити , бронхити, пневмонии, ХОББ, бронхиална астма

5. Обменни заболявания: затлъстяване, диабет и усложненията му, подагра

6. Заболявания на ендокринните жлези - с хипофункция

7. Кожни заболявания: акне, алопеция, псориазис, невродермити, груби ръбци и стрии

8. Закаляване: при често боледуващи деца и възрастни с цел профилактика на грипа

9. Очни: дакриоаденит и дакриоцистит, ечемик, блефарит, склерит и еписклерит, кератит, иридоциклит, увеит; роговични потъмнявания, сенилна катаракта, следтравмена хифема и хемофталм, мътнини и хеморагии в стъкловидно тяло, съдружно и паралитично късогледство, късогледство, спазъм на акомодацията, профилактика на срастванията при процеси в очното дъно, непроходимост на a. centralis retinae, тромбоза на a. centralis retinae, атрофия на n. opticus

10. АГ: първичен стерилитет, аменореа, дисменореа, климакс, профилактика на срастванията в малкия таз след оперативни интервенции, мастит, рагади, фиброзна мастопатия

11. Психосоматични заболявания, депресии, тревожности

12. Професионални заболявания: болести от пренапрежение, дихателни заболявания, вегетативни полиневропатии и др.

13. Заболявания на гастро - интестиналният тракт: гастрити, възбудимо дебело черво, жлъчно - каменна болест

Всички заболявания трябва да са в компенсиран стадий!!!

 

За свободното време

Балнеокомплекс “МЕДИКА – Наречен” има изградени добри партньорски отношения с елитното ловно стопанство “ЗАБЪРДО” до с.Забърдо. Гостите на комплекса могат да се насладят на прекрасния пейзаж и богатото разнообразие на флора и фауна.

Тези, за които ловът е страст, със съдействието на опитни водачи могат да се включат в преследването и обстрела на дивеч. Ако ли не – просто могат с фотоапарат да увековечат неповторими гледки.

За риболовците също е помислено. В езеро високо в планината, непосредствено до китна ловна хижа, проблясват игриви пъстърви.
Конната база към стопанството предоставя на желаещите възможността да яхнат добре обучени и обяздени коне и придружени от опитни жокеи да се потопят в дебрите на планината.

И като финал – изпълненият с емоции ден може да приключи пред огнището в ловната хижа на чаша хубаво питие с приятели.

Контакти:
GPS координати:
41.901057 N 24.748973 E
Карта в Google Maps
Говорими езици:
Български, Английски
Капацитет:
- 3 апартамента
- 27 двойни стаи
- 12 двойни стаи тип спалня
Храна:
В ресторанта на комплекса
Брой посещения: 6713
Начало | Общи условия | Реклама | Контакти