Информация за хотели, къщи за гости, ресторанти, механи в България
Барякова механа (Baryakova Tavern)
Банско
- бански специалитети
- българска кухня
- европейска вечери
- винарна
- жива музика
ИНФОРМАЦИЯ ГАЛЕРИЯ ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ КОМЕНТАРИ НА КЛИЕНТИ

В центъра на зимната ни столица – Банско, се намира и чудесната „Барякова механа”. Отличава се с уютна обстановка, предлагаща типично битов стил. Освен в основната си част, механата приема гости и в лятната си градина, както и в чудесната винарна. Общо тези части могат да настанят близо двеста души и всеки един от тях ще опита прекрасни гозби. Тук двадесет души персонал ще се грижат за това на трапезата Ви да има всичко. А тя ще бъде отрупана с прекрасни ястия от европейската кухня. Ще можете да поръчате и някой местен бански специалитет. В менюто ни присъстват доста такива. А и всички блюда, които поднасяме, се приготвят само с пресни продукти, така че да бъдат максимално вкусни.

Преди двадесет години, в Банско отвори врати „Баряковата механа” и оттогава тя не е спирала да приема гости. През всеки сезон чужденци и нашенци прииждат, за да опитат вкусните ни гозби. През летните дни с удоволствие настаняваме гостите по масите в лятната ни градина. Прохладата тук, а и чудната гледка, се харесва на всички. Под чардаците ни се сервират специалитети, приготвяни на плоча, на барбекю или пещ. Едни от най-обичаните ястия са капамата и чомлекът. Често се поръчват и пълнени свински крачета, пълнен старец, обичан е и свинският джолан, приготвян тук. Страхотно се получава печеното агнешко, задушеният заек, както и свинският врат в гърне.

Не по-малко гости изявяват желание да се настанят в прекрасната ни винарна. Тя е отворена от ноември 2005 година и се радва на много посетители, особено през зимните месеци. Вече се досещате, че освен перфектно приготвена храна, ние предлагаме и идеалното питие към нея. Сред запасите ни ще откриете качествени маркови питиета от избите „Дамяница”, „Винпром Пещера”, „Домейн Менада” и много други. Това е и мястото, където организираме дегустации на различни вина и ракии, произведени у нас. И Вие можете да ги дегустирате, ако направите предварителна заявка. В основната част на механата пък се позиционират три камини, привнасящи уют и топлина в мразовитите дни. Тук за доброто настроение се грижат и професионални музиканти, изпълняващи автентични фолклорни песни.

„Баряковата механа” ще Ви посрещне винаги с отворени врати, точно както и Хотел „Баряков”, с който си сътрудничим. Той е прекрасно място, където да отседнете по време на почивката си. Ще Ви предложи и много услуги и удобства, които можете да разгледате по-подробно в сайта на хотела - www.hotelbariakov.com.

Очакваме Ви!

Контакти:
ул. Велян Огнев 3, Банско
тел.: 0749 84 482; 0899 670 734; 0889 534 582
e-mail:
web: baryakova.bansko.org
GPS координати:
41.835685 N 23.487814 E
Карта в Google Maps
Информация:
- бански специалитети
- българска кухня
- европейска вечери
- винарна
- жива музика
Атмосфера:
Битова
Говорими езици:
Български, Английски
Капацитет:
200 места
Храна:
Типична банска кухня, както и традиционна българска и европейска.
Брой посещения: 3655
Начало | Общи условия | Реклама | Контакти